Головний зміст

838063 w 30013 червня 2019 року Вища рада правосуддя розглянула питання про призначення заступників Голови Служби судової охорони.

 

 

 

 

 

 

Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха нагадав, що статтею 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

Керівництво діяльністю Служби судової охорони здійснює Голова Служби судової охорони.

Голова Служби судової охорони має заступників, які за його поданням призначаються на посади за результатами відкритого конкурсу і звільняються з посад Вищою радою правосуддя.

Частиною другою статті 163 цього Закону встановлено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

На засіданні Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників 26 квітня 2019 року за результатами загального рейтингу кандидатів на зайняття вакантної посади першого заступника Голови Служби судової охорони переможцем конкурсу визначено Максимішина Станіслава Трохимовича (на фото); на зайняття вакантної посади заступника Голови Cлужби судової охорони (керівника апарату Голови служби) переможцем конкурсу визначено Гавришука Олександра Михайловича; на зайняття вакантної посади заступника Голови Cлужби судової охорони (зі служби) переможцем конкурсу визначено Зернова Юрія Валентиновича; на зайняття вакантної посади заступника Голови Cлужби судової охорони (з забезпечення) переможцем конкурсу визначено Колєснікова Олександра Миколайовича.

У червні 2019 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Голови Служби судової охорони про призначення на посади зазначених осіб.

«За результатами спеціальної перевірки, проведеної Національним агентством України з питань державної служби, не виявлено інформації, що перешкоджає зайняттю зазначеними кандидатами посади, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища або посади з підвищеним корупційним ризиком», – зазначив Володимир Говоруха.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада правосуддя ухвалила призначити:

Максимішина Станіслава Трохимовича – на посаду першого заступника Голови Служби судової охорони;

Гавришука Олександра Михайловича – на посаду заступника Голови Служби судової охорони (керівника апарату Голови Служби);

Зернова Юрія Валентиновича – на посаду заступника Голови Служби судової охорони (зі служби);

Колєснікова Олександра Миколайовича – на посаду заступника Голови Служби судової охорони (з забезпечення).