Головний зміст

VRP1Вища рада правосуддя 9 липня 2019 року розглянула матеріали про переведення двох суддів апеляційних судів.

 

 

 

 

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала суддів для переведення до новостворених апеляційних судів.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року Президент України підписав укази про ліквідацію, створення та реорганізацію судів в Україні.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддів:

Київського апеляційного господарського суду Куксова Володимира Володимировича – на посаду судді Північного апеляційного господарського суду;

Київського апеляційного адміністративного суду Кобаля Михайла Івановича – на посаду судді Шостого апеляційного адміністративного суду.