Головний зміст

courtacc356755555555557567Сьогодні Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний захід відносно 30-річної жінки, яку підозрюють у торгівлі людьми.

 

 

 

 

 

Вчорашнє затримання жінки було висвітлено багатьма ЗМІ, а вже сьогодні до суду надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За версією слідства, що за допомогою соціальної мережі «Інстаграм» одеситка підшукувала молодих жінок та пропонувала їм роботу в Об’єднаних Арабських Еміратах. Під час телефонної розмови з потенційними жертвами підозрювана пропонувала зустрітися та обговорити деталі співпраці. На зустріч погодилися дві жінки, які мали життєві та матеріальні труднощі.

Здійснюючи моральний вплив на потерпілих, підозрювана переконувала їх у тому, що робота надасть можливість вирішити матеріальні проблеми.

Після отримання згоди жінка повідомляла остаточні деталі роботи та порядок виїзду за кордон. Витрати на переліт в Дубаї та оформлення необхідних документів вона брала на себе. Проте, жінки мали повернути їй гроші, заробивши їх, надаючи послуги сексуального характеру у борделях. За ці послуги потерпілим вона обіцяла по 500 доларів щомісячно.

Підозрювану затримали правоохоронці в міжнародному аеропорту «Одеса» під час реєстрації потерпілих на авіарейс «Одеса-Дубаї».

Зазначимо, що жінка має на утриманні двох малолітніх дітей 2009 та 2018 років.

Суд задовольнив клопотання правоохоронців, обравши відносно підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала чинності.