Головний зміст

sud1Сьогодні Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному в організації розбійного нападу та вбивства колишнього мера міста Тираспіль невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

 

 

 

 

За версією слідства, приблизно у квітні 2019 року у підозрюваного виник умисел на вчинення розбійного нападу та вбивства з корисливих мотивів колишнього мера міста Тираспіль. Виступивши організатором, підозрюваний підшукав серед знайомих ще двох спільників, після чого вони разом прибули до міста Одеси з Придністровської Молдавської Республіки.

Підозрюваний, будучі обізнаним про перебування колишнього мера в одному зі спортклубів, прибув туди з метою візуального ознайомлення своїх знайомих з потерпілим.

Після цього чоловіки орендували будинок в селі Крижанівка та ретельно готувалися до злочину, вивчаючи маршрут та спосіб життя потенційної жертви.

21 травня 2019 року близько 16.30 двоє знайомих підозрюваного та ще один невстановлений слідством чоловік прибули до будинку колишнього мера для реалізації злочинного плану.

Проникнувши в будинок, чоловіки почали застосовувати до потерпілого насилля, завдавати йому численні удари та вимагати гроші.

Коли потерпілий відмовився надати їм грошові кошти, йому зв’язали руки скотчем та помістили в багажне відділення його автомобілю.

Приїхавши на автомобілі потерпілого до нежитлової кам’яної споруди у селі Вапнярка, підозрюваного продовжили бити, вимагаючи грошові кошти та цінності. Від отриманих ушкоджень потерпілий помер на місці події.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваного в організації вищевказаних злочинів (п.п.6,12 ч.2 ст.115, ч.4ст.187, ч.3 ст.289 КК України) взято під варту строком на 60 днів без права внесення застави.

Зазначимо, ухвала слідчого судді не набрала законної сили.