Головний зміст

original 16963456546456Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація щодо розгляду судом клопотання про надання дозволу на затримання та обрання запобіжного заходу в рамках одного з кримінальних проваджень.

 

 

 

 

Справа стосується нападу на фермера в одному із населених пунктів на Одещині. З приводу зазначеної справи повідомляємо наступне.

Правоохоронці звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на затримання підозрюваного. Між тим будь-яких відомостей, які б підтверджували переховування «підозрюваного» (підозру особисто вручено не було) до клопотання долучено не було.

В клопотанні було посилання на єдиний рапорт, який був складений в день пред'явлення підозри. У зв'язку з чим, в ухвалі було зазначено, що клопотання є передчасним і необґрунтованим. Тому слідчий суддя відмовила у його задоволенні.

Зазначимо, що правоохоронці мають право повторно звернутися з клопотанням про дозвіл на затримання, долучивши ті відомості, якими б їхнє клопотання обґрунтовувалося і які не були предметом розгляду слідчим суддею.