Головний зміст

VRP1Розпорядженням Голови Вищої ради правосуддя Володимира Говорухи від 7 серпня 2019 року № 35/0/2-19 утворено робочу групу з питань напрацювання змін до законодавства України стосовно забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

 

 

 

Нагадаємо, що Указом Президента України Володимира Зеленського від 7 серпня 2019 року № 584/2019 «Питання Комісії з питань правової реформи» затверджено Положення про Комісію з питань правової реформи та її персональний склад. Зокрема, до персонального складу Комісії включені (за згодою) Грищук Віктор Климович – член Вищої ради правосуддя, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор та Шелест Світлана Богданівна – член Вищої ради правосуддя, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду. В.Грищук та С.Шелест увійшли до робочої групи Комісії з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя.

З огляду на повноваження Вищої ради правосуддя в частині звернення до суб’єктів права законодавчої ініціативи, органів, які уповноважені приймати правові акти, із пропозиціями щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, керуючись частиною сьомою статті 22, пунктом 5 частини першої статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», у ВРП утворено робочу групу з питань напрацювання змін до законодавства України стосовно забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя у такому складі:

ГРИЩУК Віктор Климович – член Вищої ради правосуддя, Голова робочої групи;

МАЛОВАЦЬКИЙ Олексій Володимирович – член Вищої ради правосуддя;

ОВСІЄНКО Андрій Анатолійович – член Вищої ради правосуддя, секретар Третьої Дисциплінарної палати;

ПРУДИВУС Олег Васильович – член Вищої ради правосуддя;

ФОМІН Ігор Юрійович – член Вищої ради правосуддя;

ШВЕЦОВА Лариса Анатоліївна – член Вищої ради правосуддя;

ШЕЛЕСТ Світлана Богданівна – член Вищої ради правосуддя;

ПАРХАЦЬКА Тетяна Миколаївна – начальник правового управління секретаріату Вищої ради правосуддя.