Головний зміст

molotok sudji45646646456456546Сьогодні в ЗМІ була поширена інформація щодо звільнення судом від кримінальної відповідальності «бывшего ГАИшника, который четверть века назад убил подростка и своего напарника».

 

 

 

Аби не допустити некоректне тлумачення вищевказаного рішення іншими ЗМІ та журналістами, публікуємо офіційну позицію суду.

Так, дійсно, 28 серпня 2019 року колегія суддів Київського районного суду м. Одеси постановила ухвалу, якою задовольнила клопотання захисника та обвинуваченого, звільнивши при цьому останнього від кримінальної відповідальності. У зв’язку з цим було закрито провадження у справі.

Суд встановив, що чоловік обвинувачувався у скоєнні кримінальних правопорушень, які мали місце у 1993 та 1995 роках. А це означає, що з моменту їх вчинення пройшло більше ніж 15 років.

Відповідно до ч.3 ст.48 Кримінального кодексу (ред. 1960 року) особа не може бути притягнута до кримінальної відповідальності, якщо з часу скоєння інкримінованого злочину пройшло 15 років і перебіг строків давності не переривався. Як вбачається з наданих до суду матеріалів, будь-які відомості про переривання строку давності відсутні.

Отже, постановляючи вищевказану ухвалу, колегія суддів діяла так, як того вимагає Кримінальний кодекс 1960 року.