Головний зміст

51381455654654654645645625 вересня 2019 року на порталі «Монітор» було опубліковано статтю під назвою «Суд позволил Тарпану изуродовать культовый памятник архитектуры в центре Одессы».

 

 

З метою реалізації права на відповідь та права суспільства на достовірну інформацію, Київський районний суд м.Одеси вважає за необхідне довести до відома громадськості наступне.

Дійсно, 20 вересня 2019 року слідчим суддею Іванчуком В.М. було винесено ухвалу, якою частково задоволено клопотання про скасування арешту на майно.

В ухвалі суду зазначено, що арешт на об’єкт нерухомого майна, розташований за адресою: м. Одеса, бульвар Приморський 7, який належить ТОВ «Гранд Отель», із забороною проведення будівельних та ремонтних робіт в приміщенні зазначеної будівлі є доцільним. Так само як і арешт на безпосередній об’єкт нерухомого майна.

Разом з тим, слідчий суддя вважає доведеними обставини про необхідність часткового скасування арешту, а саме в частині скасування проведення будівельних та ремонтних робіт на даху зазначеної будівлі, оскільки незавершені роботи з покрівлі будівлі, погіршення погодних умов, ймовірно, призведуть до затоплення будівлі, внаслідок чого можливе пошкодження або знищення пам’ятки архітектури.

Отже, ухвалою суду скасовано лише заборону на проведення ремонтних робіт на даху зазначеної будівлі, щоб запобігти негативним наслідкам та пошкодженню пам’ятки архітектури.

Тобто, арешт на всю вказану будівлю є чинним, згідно ухвали Київського районного суду міста Одеси від 10.09.2019 (№947/21579/19).

Київський районний суд міста Одеси поважає роль ЗМІ у висвітленні діяльності судової системи. Втім, звертаємо увагу на обов’язок журналіста подавати для публікації об’єктивну і достовірну інформацію, як того вимагає законодавство України.

Тому, з метою поширення об’єктивної, достовірної та всебічної інформації про роботу суду, пропонуємо в подальшому звертатись до прес-служби Київського районного суду міста Одеси за тел. 753-18-32 .

 

Фото: SergeyUA