Головний зміст

фото гл 1

Сьогодні, 10 жовтня 2019 року, до Київського районного суду м. Одеси завітав керівник Програми USAID “Нове правосуддя» Девід Вон, юридичний радник Сергій Сученко та спеціаліст з програмування Дмитро Кисельов.

Приводом для зустрічі стало чергове планування наступних кроків впровадження проекту з онлайн вирішення спорів в Україні.

 

 

 

 

 

До  обговорення долучилися голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін та судді – Володимир Петренко, Оксана Куриленко, Любов Калініченко, Валеріан Луняченко, Марина Гниличенко, Олена Васильків, Людмила Салтан, Ірина Літвінова, Ірина Пучкова, Ірина Огренич  та адвокат Максим Шевченко.

Сьогоднішній захід був присвячений конструктивному обговоренню технічного завдання на розробку програмного забезпечення сайту , яке презентував експерт з питань інформаційних технологій Дмитро Кисельов.

Веб-платформа із зручною навігацією та привабливим дизайном розроблена для  надання можливості створення електронної заяви в суд або поліцію на оскарження протоколу про адміністративне порушення, а також подачі електронної заяви в суд на розірвання шлюбу та витребування аліментів на виховання дитини.

Цільовою аудиторією сайту стануть:

водії, які мають на меті оскаржити протокол про адміністративне порушення правил дорожнього руху;

один з подружжя, який має на меті розірвати шлюб за позовом до суду;

батько або мати, які виховують спільних дітей та мають намір витребувати аліменти.

Планується, що сайт має бути інтегрованим із електронним судом України  (https://cabinet.court.gov.ua/login) для можливості подання електронної заяви в суд за допомогою електронно-цифрового підпису.

Учасники наради детально проаналізували запропоновані новації та надали свої рекомендації та зауваження для подальшого вдосконалення онлайн-платформи.

 

За прогнозами експертів, система «Онлайн-суд» повинна запрацювати вже в вересні наступного року.