Головний зміст

781631 w 300Європейський суд з прав людини оприлюднив інформаційний бюлетень, у якому виклав витяги та висновки у рішеннях, присвячених питанню здійснення нагляду (спостереження) на робочому місці.

 

 

 

Переклад інформаційного бюлетеню українською мовою, а також його доповнення релевантною практикою українських судів здійснили адвокат, член ВККСУ, член Комісії з питань правової реформи при Президентові України, член науково-консультативних ради КСУ, ВС та НААУ, к.ю.н., доцент, заслужений юрист України Олександр Дроздов та адвокат, керівник адвокатського бюро «Дроздова та партнери», доцент кафедри кримінального права і правосуддя Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка С. Дем’янчука, к. ю. н. Олена Дроздова, передає інформаційний ресурс «ECHR.Ukrainian Aspect».

Аналітичний огляд рішень станом на жовтень 2019 року охоплює такі питання:

– контроль використання телефону та Інтернета (рішення у справах «Халфорд проти Сполученого Королівства»,  «Копланд проти Сполученого Королівства», «Барбулеску проти Румунії»);

– відкриття персональних файлів, збережених на робочому комп’ютері (рішення у справі «Ліберт проти Франції»);

– відеоспостереження (рішення у справах «Kьопкe проти Німеччини», «Антовіч і Міркович проти Чорногорії», «Лопез Рібалда та інші проти Іспанії»).

Повний текст аналітичного огляду можна переглянути за посиланням.