Головний зміст

VKKSUУ зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України від 16 жовтня 2019 року № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» повноваження нинішнього складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України припиняються.

 

«За роки діяльності Вищою кваліфікаційною комісією суддів України проведено колосальну роботу: два конкурси на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду, конкурси до Вищого антикорупційного суду, на зайняття посад суддів місцевих загальних судів та місцевих адміністративних судів. Оголошено конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності та його Апеляційної палати й конкурс на посади суддів апеляційних судів. Комісією проведено кваліфікаційне оцінювання близько 3 200 суддів.

Виконання зазначених процедур було б неможливим без підтримки міжнародних та національних Проєктів і організацій, зокрема Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM), Проєкту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Українсько-канадському Проєкту «Підтримка судової реформи», Проєкту РЄ «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні», програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», Офісу Координатора Проєктів ОБСЄ в Україні, Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI), Проєкту ЄС «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)», міжнародної організації з розвитку права (IDLO), Офісу з питань демократії та врядування USAID, Національної асоціації адвокатів України, Асоціації правників України, Спілки адвокатів України та інших громадських об’єднань. А юридичні видання та журналісти інших ЗМІ, які опікуються юридичною тематикою, завжди оперативно та детально інформували суспільство про діяльність Комісії.  

На жаль, не усе із запланованого втілено в життя. Сподіваємось, що новий склад Комісії використає весь досвід і напрацювання своїх попередників для зміцнення судової системи та утвердження верховенства права в Україні.

Ми високо цінуємо ваш вагомий внесок у роботу суддівської гілки влади нашої країни і переконані, що неупереджене здійснення правосуддя є запорукою наближення вітчизняного судочинства до європейських стандартів.

Користуючись нагодою, бажаємо вам невичерпної енергії, плідної роботи, доброї долі, блискучих перемог, щоб завжди існували широкі можливості для втілення професійних і особистих планів!» - йдеться в повідомленні.