Головний зміст

konkurs3 грудня 2019 року Першим апеляційним адміністративним судом розглянуто адміністративну справу за апеляційною скаргою Виконавчого комітету міської ради на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 23 вересня 2019 року за позовом Громадської організації до Виконавчого комітету міської ради про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії.

За результатами розгляду справи Першим апеляційним адміністративним судом прийнято постанову, в якій зазначено про таке.

Звертаючись до суду з позовом Громадська організація зазначила, що у порушення вимог чинного законодавства, міською радою протиправно не надано відповіді на запити щодо отримання публічної інформації, обґрунтовуючи свою відмову тим, що громадською організацією не доведено, яким чином, запитувана інформація пов’язана з діяльністю відповідної юридичної особи.

Переглядаючи в апеляційному порядку зазначену справу Перший апеляційний адміністративний суд погодився з висновком суду першої інстанції, що громадська організація мала право на отримання запитуваної інформації, як зазначено у частині 2 статті 19 Закону України “Про доступ до публічної інформації” №2939-VI від 13 січня 2011 року (надалі – Закон № 2939-VI) незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, тобто без пояснення причини подання запиту, у встановлений вищезазначеним Законом строк.

Крім того, Перший апеляційний адміністративний суд погодився також із тим, що до спірних правовідносин слід застосувати саме Закон № 2939-VI, а не Закон України «Про громадські організації» №4572-VI від 22 березня 2012 року, як вважав Виконавчий комітет міської ради, відмовляючи громадській організації у наданні відповіді на запитувану останньою інформацію.

Детальніше з текстом постанови від 03 грудня 2019 року по справі №200/10567/19-а можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/86065381