Головний зміст

dsa1 6bc97d6659 eb3fbff2963d30d27ccb2b9d9937d7e9Державною судовою адміністрацією України на адресу голів апеляційних, апеляційних спеціалізованих, місцевих спеціалізованих судів та начальників територіальних управлінь ДСА України направлено лист від 11 січня 2020 року щодо тимчасових штатних розписів.

 

 

 

У листі, зокрема зазначається, що з метою виплати суддівської винагороди та оплати праці працівників суду й установ системи правосуддя відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та Закону України «Про судоустрій і статус суддів», штатні розписи необхідно затвердити з 1 січня 2020 року.

При цьому посадові оклади суддів у штатних розписах для суддів місцевих судів визначаються у розмірі – 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а для суддів апеляційних судів – 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

Після прийняття Кабінетом Міністрів України постанови, яка визначить Схему посадових окладів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя, у штатні розписи будуть внесені відповідні зміни.