Головний зміст

846845 w 300Після звільнення із державної залізничної компанії Слободан Лазаревич подав проти неї позов щодо виплати компенсації при звільненні, премії, дотації на харчування та пенсійних внесків.

 

 

 

 

Суд першої інстанції задовольнив його позов в частині виплати компенсації, але відхилив інші вимоги через крутне фінансове становище державної компанії.

Оскарження в апеляції та касації не мало успіху. Тоді пан Лазаревич оскаржив рішення судів до конституційного суду стверджуючи, що національне законодавство чітко передбачало, що співробітники мали право на певні пільги, пов’язані з роботою, а також те, що рішення у його справі суперечили останній практиці національних судів. Проте Конституційний суд відхилив його апеляцію як явно необґрунтовану.

Тоді він звернувся до Європейського суду з прав людини, передає інформаційний ресурс «ECHR. Ukrainian Aspect». Посилаючись на статтю 6§1 (право на справедливий судовий розгляд) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, він стверджував, що рішення у його справі були несправедливими, оскільки вони суперечили національному законодавству та прецедентному праву найвищих судів.

Суд у Страсбурзі констатував порушення статті 6§1 Конвенції.