Головний зміст

a6e1177c8dc79876bf03c9e708256637bb876b82У період з 21 по 25 травня 2018 року в Україні провели семінар, організованомий експертами проекту міжнародної технічної допомоги «ДІЯ-ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності» (EU-ACT). 

 

 

 

 

 

Вказаний проект планує розробити реабілітаційну програму для наркозалежних ув’язнених в українських тюрмах, повідомляє Мін’юст.

Цей проект передбачає розробку програми лікування, створення навчального курсу у співпраці із експертами з пенітенціарної системи України, впровадження довготривалої навчальної програми в Академії Державної кримінально-виконавчої служби України та оцінку цієї програми.

 

Метою семінару було спільне напрацювання пропозицій щодо вдосконалення лікування від наркозалежності осіб, які утримуються у місцях позбавлення волі, з урахуванням досвіду пенітенціарних установ виконання покарань Королівства Іспанія, а також розроблення відповідних програм для впровадження у виправних закладах Державної кримінально-виконавчої служби України.