Головний зміст

6200610 червня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення про відсторонення та продовження строку відсторонення суддів від займаної посади.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Вознюка Сергія Михайловича від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області строком на два місяці.
 
Комісія продовжила на місяць строк відсторонення Кренцеля Михайла Івановича від посади судді та голови Козівського районного суду Тернопільської області.
 
Довідково:
 
Суддя Кренцель М.І.
 
Рішенням Комісії від 11 квітня 2016 року суддю Кренцеля М.І. відсторонено від посади строком на два місяці.
Суддя Кренцель М.І. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вимогу, дій з використанням наданої йому влади, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище.
 
Суддя Вознюк С.М.
 
Суддя Вознюк С.М. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.