Головний зміст

vsapravda info d7f3aВчора, 24 січня 2017 року, Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

 

 

 

 

 

 

Зазначений Порядок встановлює процедуру відрядження судді як тимчасове переведення до іншого суду того самого рівня й спеціалізації для здійснення правосуддя.

Згідно з частиною п’ятою статті 55 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII«Про судоустрій і статус суддів» Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації затверджується Вищою радою правосуддя за поданням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, погодженим із Державною судовою адміністрацією України. Відповідне подання ВККСУ було подане до ВРП 16 січня 2017 року.

Згідно з підпунктом 7 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» упродовж двох років переведення судді з одного суду до іншого здійснює Президент України на підставі відповідного подання Вищої ради правосуддя.

Відповідно до Пункту 11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказане подання вноситься на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.