Головний зміст

article3202На етапі проведення конкурсу до нового Верховного Суду України виникли певні зауваження щодо методики проведення іспиту та оцінювання його результатів.

 

 

 

 

Так, ініціатори проекту Закону України №6363Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” (щодо забезпечення гарантій прозорості під час проведення конкурсу на посаду судді)” зазначають, що Вища кваліфікаційна комісія України не змогла забезпечити прозорість процесу, як це передбачено Законом України “Про судоустрій і статус суддів”.

 

Проект підготовлено з метою розширення переліку заходів, які вживаються з метою забезпечення гарантій прозорості іспиту при проведенні кваліфікаційного оцінювання судді (кандидата на посаду судді), як це передбачено Законом України “Про судоустрій і статус суддів”.

 

Насамперед, законопроектом пропонується складати тестові та практичні завдання іспиту в електронному вигляді.

 

При цьому результати іспиту, рейтинг кандидата, копії робіт, виконаних кандидатами в ході кваліфікаційного іспиту, та кількість балів, виставлених за виконане кандидатами анонімне письмове практичне завдання кожним членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України мають бути оприлюднені для широкого загалу.

 

Також законопроектом передбачається надати членам Громадської ради доброчесності повний доступ до досьє кандидатів.