Головний зміст

875На минулому тижні відбулася презентація дослідження «Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників і працівниць судів України, 2019 рік».

 

 

«Медіавідкритість судів України» - щорічне дослідження, яке вже третій рік поспіль проводиться громадською організацією «Вектор прав людини» в межах проекту «Суд людською мовою». Дослідження дозволяє не лише окреслити стан справ поточного року, а й проаналізувати динаміку як напрям роботи задля захисту права на справедливий суд. Воно проводилося ГО «Вектор прав людини» у партнерстві з Радою суддів України, Національною школою суддів України та Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні.

Опитування проходило онлайн впродовж місяця. У ньому взяли участь 217 чинних судів на підконтрольній території України (із 675 наявних; 32%), зокрема, Вищий антикорупційний суд, апеляційні суди - 30 із 37 (81%), місцеві суди - 186 із 637 (29%). У процесі дослідження було виявлено, що 72% судів віддають перевагу Facebook, 8% користуються YouTube, а 5% судів мають власний аккаунт в Instagram.

За результатами дослідження Київський районний суд м. Одеси отримав найбільшу кількість вподобань сторінки у соцмережі Facebook.

"Киевский скрин"

Також експерти підкреслили успіхи суду у реалізації проектів на базі суду, які реалізуються завдяки міжнародній донорській підтримці.

"ГЦП скрин"