Головний зміст

emecСудову реформу в Україні буде нівельовано, якщо Конституційний Суд (КС) України визнає такими, що суперечать Основному закону, деякі положення закону "Про судоустрій і статус суддів" за зверненням Верховного Суду, вважає заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Головна проблема судової реформи - подання Верховного Суду з оскарженням закону "Про судоустрій і статус суддів", з оскарженням конкурсу до Верховного Суду, ліквідація вищих спеціалізованих судів", - сказав Л.Ємець під час громадського форуму "Громадянин. Суддя. Як судова реформа вплине на кожного з нас" у Києві в понеділок.
 
"Якщо це рішення буде прийнято, то про що ми зараз говоримо, вся судова реформа - це ніщо. Вона нічого не варта, як не вартий нічого державний апарат, який не здатний забезпечити те, чого вимагає суспільство", - наголосив він.
 
Як повідомлялося, 6 жовтня до КС надійшло конституційне подання Верховного Суду щодо конституційності окремих положень закону "Про судоустрій і статус суддів". Його було передано на вивчення до секретаріату суду.
 
Раніше голова Верховного Суду України Ярослав Романюк заявив, що було порушено норми Конституції щодо суб'єкта, який приймає рішення про ліквідацію судів. "І за тією Конституцією, яка діяла під час прийняття цього документа, і за тією Конституцією, яка зараз продовжує діяти, до кінця 2017 року - це повноваження президента України, а не Верховної Ради", - сказав він.