Головний зміст

csdbh lqГромадська організація одеських юристів дала начальнику управління поліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе три місяці для того, щоб почати кримінальні провадження у справах громадських об'єднань, які блокують роботу судів і тиснуть на суддів. Про це повідомляє сайт Odessa.report.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Громадські активісти дозволяють собі поливати суддів зеленкою, змушують їх підписувати заяви про звільнення. Поліція, спостерігаючи за цим, не робить ніяких дій. Навіщо нам правоохоронці, які не можуть припинити незаконні дії активістів в суді? Ми подамо в суд на Президента України як гаранта конституції через його бездіяльність. Можливо, ми програємо справу у Вищому суді, однак у нас є великі шанси виграти цю справу в суді Європейському ", - заявив голова громадської організації Союз юристів Одеської області Олександр Рябець.
 
Одеські адвокати та юристи звинувачують правоохоронців і Президента України в невиконанні покладених на них функцій, адже суди залишаються без охорони, а судді піддаються нападам і тиску з боку громадських організацій. Юристи обурені тим, що поліція не веде кримінальних справ проти конкретних людей, причетних до злочинів.
 
"Люди, які представляються громадськими представниками, нівелюють інститут громадськості і судову систему. Для того, щоб зрівняти шанси, мені, виходить, теж потрібно залучати громадських працівників. Навіщо тоді суди? Давайте тоді влаштовувати кулачні бої між активістами", - заявив партнер адвокатського об'єднання "Марков і партнери "Олександр Марков.
 
Як повідомлялося, в Одесі громадські активісти регулярно блокують роботу судів. Наприклад, на початку жовтня в Одесі зірвали засідання суду з банкрутства ОНПЗ. Раніше активісти блокували засідання суду у справі 2 травня.