Головний зміст

gumenjukПроблематиці підсудності спорів щодо неправомірних рішень, дій чи бездіяльності приватних виконавців присвятив свою доповідь на Міжнародному форумі з виконавчого провадження суддя Верховного Суду України Василь Гуменюк.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Оскарження рішень, дій та бездіяльності приватного виконавця визначається статтею 36 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» № 1403–VIII від 02.06.2016 року, відповідно до якої такі рішення дії чи бездіяльність може бути оскаржена у порядку, встановленому законом, зауважив суддя Верховного Суду України.
 
«Залежно від того, яке судове рішення виконується, суди відповідної юрисдикції здійснюють судовий контроль за виконавчим провадженням»,зазначив Василь Гуменюк.
 
 
Аналізуючи проблему розмежування юрисдикційності «внутрішніх» аспектів діяльності виконавців, суддя Верховного Суду України провів аналогію з проблемою вирішення підсудності спорів за участі органів адвокатського самоврядування, і наголосив, що існує необхідність врегулювання цього питання на законодавчому рівні.