Головний зміст

1370961893 random1143 11 06 13У Національному агентстві з питань запобігання корупції розпочато та проводяться 116 перевірок щодо дотримання законодавства про конфлікт інтересів. Про це  повідомили на сайті НАЗК. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до статті 11 Закону України “Про запобігання корупції” одним з повноважень НАЗК є здійснення моніторингу та контролю за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб.
 
 
Тож, за отриманими повідомленнями про можливі порушення особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, посадовими особами юридичних осіб публічного права вимог Закону розпочато та проводяться 116 перевірок. Зокрема, 81 щодо наявності/відсутності конфлікту інтересів, 22 щодо дотримання обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, 13 щодо передачі в управління підприємств та/або корпоративних прав.
 
 
Також, НАЗК проводить перевірки щодо дотримання вимог Закону особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище (порушення обмежень та наявності конфлікту інтересів високопосадовців, встановлених Законом України “Про запобігання корупції”).