Головний зміст

519Згідно з даними з Державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларації за 2015 рік подало вже 3 598 суддів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Якщо співвіднести загальну кількість працюючих суддів, в тому числі звільнених за останній час (оскільки вони не позбавлені обов'язку подання декларації за 2015 рік) - це близько 8 000 осіб, виходить що понад 44% носіїв мантій вже подали декларації.
В цей же час, серед народних депутатів такої активності не спостерігається. Так, за даними з Державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларації за 2015 рік подало лише 33 народних обранців.
 
 
Оскільки загальна кількість народних депутатів - 450, виходить, що декларації подали близько 7%.
 
 
Така ж ситуація спостерігається в Кабінеті міністрів України і в міністерствах. Серед усіх міністрів і їх заступників декларації внесли тільки 9 осіб.
 
 
Також відсутня декларація Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Президента Петра Порошенка.
 
 
Що ж, до закінчення терміну подачі декларації залишається все менше часу.Постає питання: якщо чиновники все ж таки схаменуться в останній день - 30 жовтня, як на це відреагує реєстр?
 
 
Сайт Нацагенства щодо запобігання корупції і безпосередньо сам Реєстр досить часто видавав помилку. Про це свідчать і внесені декларації деяких чиновників, які чомусь продубльовані.
 
 
Нагадаємо, що до роботи реєстру у багатьох виникали питання, однак Нацагентство відмовилося вносити будь-які правки.