Головний зміст

IMG 6261З 2016 року в Апеляційному суді Одеської області ввели в дію інститут кураторства. За кожним районним судом  закріплені судді апеляційної інстанції для надання методичної допомоги.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні в Київському районному суді міста Одеси відбулася зустріч суддів цивільної палати Апеляційного суду Одеської області з суддями Київського районного суду міста Одеси, які спеціалізуються на розгляді цивільних справ.

 

 

IMG_6198.jpg

 

 

 

 

 

Судді Сегеда Сергій Миколайович, Кононенко Наталія Аркадіївна та Гайворонський Сергій Петрович звернули увагу  на найбільш поширені помилки, які стають підставами для скасування рішень або ухвал судів першої інстанції. В свою чергу, судді Київського районного суду м.Одеси мали можливість поставити колегам з апеляційної інстанції свої питання та отримати поради і рекомендації.

 

 

 

 

 

IMG_6234.jpg

 

 

Зокрема, судді першої інстанції цікавилися деякими особливостями розгляду справ про захист прав споживачів та справ, які виникають з іпотечних правовідносин. Не менш важливим стало і питання зловживання процесуальними правами з боку учасників процесу.

 

 

IMG_6217.jpg

 

 

IMG_6224.jpg

 

 

IMG_6247.jpg

 

 

 Слід зазначити, що  суди першої інстанції більше спілкуються с людьми, перед ними постає картина життєвої ситуації, яку вони відтворюють в судовому рішенні, тому суддям апеляційних судів варто на це зважати.

 

IMG_6310.jpg

 

 

IMG_6278.jpg

 

 

IMG_6279.jpg

 

 

 

 

 

Інститут кураторства – це один з елементів, який сприятиме  відновленню авторитету судової влади та допоможе суддям різних інстанцій почути один одного.

 

 

IMG_6286.jpg

 

 

IMG_6291.jpg

 

 

 

IMG_6296.jpg

 

 

IMG_6293.jpg

 

 

 

На завершення зустрічі судді Апеляційного суду Одеської області подякували Київському районному суду за взірцево налагоджену роботу колективу і домовилися про подальші зустрічі.

 

 

 

 

 

IMG_6316.jpg

 

 

 IMG_6300.jpg