Головний зміст

Экстрадиция в другую страну ЕвропыВчора, 07 червня 2017 року, Верховна Рада прийняла Закон «Про ратифікацію Третього додаткового протоколу і Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників».

 

 

 

 

 

 

 

Так, Третій додатковий протокол набирає чинності для України в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного терміну з дати здачі на зберігання ратифікаційної грамоти.

 

Протоколом передбачено, що згода особи на видачу в спрощеному порядку і відмова особи від застосування спеціального правила можуть бути відкликані до їх затвердження слідчими суддею.

 

При цьому стаття 14 Конвенції не застосовується, якщо особа, видана Україною, погодилась на видачу і чітко висловила відмову від застосування спеціального правила.

 

Що стосується Четвертого додаткового протоколу, то він набирає чинності в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного терміну з дати здачі на зберігання ратифікаційної грамоти.

 

Документом дозволяється транзитне перевезення осіб, які видаються, через територію України. А за Україною залишається право вимагати надання оригіналу запиту і завірених копій підтверджуючих документів.