Головний зміст

11394630 травня 2017 року чоловіка визнано винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України (наруга над могилою, вчинена повторно з корисливих мотивів). Таке рішення прийняв суддя Київського районного суду м. Одеси.

 

 

Нагадаємо, чоловіка обвинувачували в тому, що в березні 2017 року він прийшов на Новогородське (Таїровське) кладовище, яке розташоване на перехресті просп. Маршала Жукова та просп. Академіка Глушка в м. Одесі та здійснив наругу над могилою.

 

За допомогою пилки по металу, молотка і лома обвинувачений осквернив пам’ятну скульптуру з бронзи у вигляді дитини, а саме, відпиляв голову та ліву руку скульптури.

 

 Вказані частини чоловік таємно викрав, чим спричинив матеріальний збиток на суму 35420 гривень.

 

 Крім того, 7 квітня 2017 року, обвинувачений повторно прийшов на вказане кладовище та знову осквернив іншу пам’ятну скульптуру, відпилявши і викравши голову та ліву ногу скульптури, чим спричинив матеріальний збиток на суму 63733 гривні.

 

Звернемо увагу, що матеріальна шкода потерпілим не була відшкодована.

 

Також зазначимо, що чоловік раніше був 5 разів судимий за скоєння крадіжок: 3 рази Овідіопольським районним судом Одеської області, Іллічівським міським судом Одеської області та Київським районним судом м. Одеси.

 

 В даний час він бувзвільнений від відбуття покарання з випробувальним строком на 3 роки.

 

Таким чином, суддя, дослідивши матеріали справи а також врахувавши той факт, що обвинувачений повністю визнав свою вину та не оспорював фактичні обставини справи – визнав чоловіка винуватим у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

 

Також суддя врахував невідбуту частину покарання за попереднім вироком й остаточно призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки та 1 місяць.

 

 

Зазначимо, що на протязі 30 днів на рішення суду першої інстанції може бути подана апеляційна скарга.