Головний зміст

8678109173c12beff460a11469781f59Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку запобігання та протидії дискримінації в Україні» № 6353отримав підтримку Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

 

 

 

 

Проект пропонує виключити можливість застосування довічного позбавлення волі до жінок, які вперше вчинили злочин.

 

У разі прийняття документу зміни мають бути внесені до Кримінального кодексу та законів «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

 

«Встановлюючи заборону застосування такого виду кримінального покарання, як довічне позбавлення волі до жінок, які вперше вчинили кримінальне правопорушення, держава тим самим допускає елементи гендерної нерівності у деяких визначених законом випадках, зважаючи на природні анатомо-фізіологічні відмінності між чоловіком і жінкою, а також психофізіологічні властивості жінки та її уразливість у взаємодії з оточуючим світом» - зазначили члени Комітету під час його обговорення.

 

Комітет прагне якнайшвидшого прийняття цього Закону, тому рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект за основу за результатами розгляду в першому читанні.