Головний зміст

gold vsapravda info d7f3aСьогодні, 13 червня, в № 106«Голосу України» опублікували Закон України «Про внесення зміни до статті 19 Сімейного кодексу України щодо забезпечення дотримання житлових прав дитини». Відповідно до Перехідних положень Закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто завтра, 14 червня.

 

 

 

 

Зміни стосуються частини четвертої статті 19 Сімейного кодексу України. Тепер вона буде викладена в такій          редакції:

 

"При розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою".

 

Тобто, починаючи з 14 червня 2017 року, при вирішенні житлових питань дитини у суді участь органів опіки та піклування є обов’язковою.