Головний зміст

85 mainКомітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності надав рекомендації щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення строку прийняття процесуального рішення прокурором під час досудового розслідування) №6057.

 

 

 

 

Проект Закону пропонує внести зміни до пункту 10 частини другої статті 36 Кримінального процесуального кодексу, відповідно до яких прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час досудового розслідування, погоджуючи або відмовляючи у погодженні клопотань слідчого до слідчого судді про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій, інших процесуальних дій, зобов’язаний розглянути таке клопотання протягом 72 годин.

 

Законопроектом також пропонується внести зміни до частини третьої статті 43 Закону України «Про прокуратуру», визнавши бездіяльність прокурора, який здійснював процесуальне керівництво або підтримував державне обвинувачення у справі, окремою підставою для притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

 

Верховній Раді рекомендовано прийняти документ за основу. Члени Комітету зазначили, що прийняття запропонованих змін пришвидшить розгляд прокурором клопотань слідчого до слідчого судді про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, оскільки встановлення чітко визначених строків здійснення окремої процесуальної дії сприятиме забезпеченню такої засади кримінального провадження як розумність строків розгляду.