Головний зміст

1320185387 kupapУ № 107 «Голосу України» від 14 червня надрукували Закон України «Про внесення доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївською (гвардійської) стрічки».

 

 

 

 

 

 

Перехідні положення Закону зазначають, що зміни набирають чинності на наступний день після опублікування в офіційних джерелах, тобто сьогодні, 15 червня.

 

Відтепер КУпАП доповнився статтею 1723 «Виготовлення та пропаганда георгіївською (гвардійської) стрічки». За публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки або її зображення встановлена ​​адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївською (гвардійської) стрічки або предметів, що містять зображення.

 

Якщо ж особа протягом року повторить правопорушення, їй загрожує накладення штрафу від ста п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб з конфіскацією георгіївською (гвардійської) стрічки або предметів, що містять зображення.

 

Положення не стосуються використання зазначеного знаку у випадках, передбачених частиною третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки».

 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла проект № 2987 16 травня, Президент його підписав 12 червня.