Головний зміст

IMG 6945 1Сьогодні, 15 червня 2017 року, розпочався Форум щодо питань розвитку і поглибленої співпраці між Радою Європи та Україною. Захід організовано Офісом Ради Європи в Україні.

 

 

 

 

 

 

Суддівський корпус представляють суддя Київського районного суду м. Одеси Віктор Чаплицький та суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олег Крижановський.

 

 

IMG_6999.jpg

 

 

IMG_6942.jpg

 

 

Метою заходу є сприяння ефективного діалогу та взаємодії між органнами виконавчої влади центра та місцевого рівнів, судової владою, громадянським суспільством та експертною спільнотою. 

 

 

IMG_6945.jpg

 

 

Форум з питань розвитку і поглиблення співпраці між Радою Європи та Україною розпочав вітальним словом  Мортен Енберг – Голова Офісу Ради Європи в Україні.

 

 

IMG_6961.jpg

 

Містер Енберг висловив вдячність присутнім за змогу взяти участь у заході та зазначив, що це перший великий форум Ради Європи в Одесі. Надалі співпраця буде лише поглиблюватись, а нові проекти реалізовуватись ще ефективніше.

 

 

IMG_6945.jpg

 

 

Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський під час вступного слова виразив вдячність Раді Європи за підтримку та розуміння, адже реформи, які вони допомагають нам запровадити роблять кращим життя всіх українців.

 

 

IMG_6990.jpg

 

 

Проте, слід пам’ятати, що наші іноземні друзі не можуть запровадити всі проекти та реформи без активної участі представників української влади. Одесити, як і всі українці хочуть відчувати себе у безпеці, а це неможливо без дієвої та рішучої влади.

 

 

IMG_6971.jpg

 

 

Саме тому, під час привітального слова Олександр Терещук – заступник голови Одеської ОДА, зазначив, що теперішня влада буде і надалі співпрацювати з Радою Європи та доведе до кінця розпочаті реформи: децентралізацію, створення 9 госпітальний округів, передача доріг місцевого значення територіальним громадам та економічне зростання регіону.

 

 

IMG_6996.jpg

 

 

Проте, як відомо, на сьогоднішній день не все так добре як на Одещині, так і в цілому в Україні. Тому на форумі будуть обговорені не тільки досягнення та позитивні моменти, а й наявні труднощі та плани щодо майбутньої співпраці.

 

Так, об 11.30 розпочались тематичні засідання, на яких розглядаються такі проблемні питання:

  1. Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: досягнення і нові завдання.
  2. Ефективна співпраця зацікавлених осіб – запорука дотримання прав людини у кримінальному процесі.
  3. Безпека журналістів: поточні виклики в Україні та європейські стандарти.
  4. Ефективні комунікації судової влади як складова довіри суспільства до судів.
  5. Медіа та вибори в Україні: старі та нові виклики.
  6. Захист прав внутрішньо переміщених осіб: Стандарти Ради Європи та регіональні практики України.
  7. Ефективне представництво прав та інтересів жінок та дітей.

 

 

IMG_6949.jpg

 

 

Важливої складовою форуму є круглий стіл «Ефективна співпраця зацікавлених осіб – запорука дотримання прав людини у кримінальному процесі». Наразі присутні обговорюють питання щодо забезпечення гарантій затриманих осіб, надання безоплатної правової допомоги, співпраці представників Нацполіції, прокуратури, суддів та адвокатури задля дотримання прав людини під час та після затримання.

 

 

IMG_7061.jpg