Головний зміст

gold vsapravda info d7f3aГолова Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Наталія Севостьянова затвердила персональний склад Міжвідомчої координаційної ради.

 

 

 

 

 

 

 

Представники громадських об’єднань – члени Міжвідомчої координаційної ради обирались за результатами конкурсного відбору .

 

За наслідком конкурсу до складу Міжвідомчої координаційної ради включено:

  1. Денисенко Ларису Володимирівну, правозахисника, експерта громадської організації «Харківська правозахисна група».
  2. Журавель Тетяну Василівну, виконавчого директора громадської організації «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер».
  3. Москаленко Оксану Олегівну, координатора програми захисту прав дитини всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України».
  4. Павлову Євгенію Борисівну, заслуженого юриста України, президента громадської організації «Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей».
  5. Пархоменко Павла Івановича, експерта громадської організації «МАРТ».

Крім того, затверджено Резолюцію щодо визначення ключових напрямів діяльності ради на перший рік роботи 

Згідно її змісту Міжвідомча координаційна рада першочергово працюватиме над виконанням таких завдань:

  1. Здійснення збору та аналізу даних (чинних політик, процедур і практик діяльності) в галузі попередження злочинності неповнолітніх.
  2. Розроблення та сприяння затвердженню проекту Стратегії попередження злочинності неповнолітніх, що буде зосереджена на створенні політик, проектів і пілотування діяльності як на центральному, так і місцевому рівнях, з фокусуванням на (а) первинну профілактику (загальне попередження злочинності), (b) вторинну профілактику (робота з дітьми, які входять до групи ризику), і (с) третинну профілактику (робота з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом).
  3. Вивчення потреби внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, що мають на меті запровадження моделі відновного правосуддя для неповнолітніх у вигляді програми ювенального примирення (медіації у кримінальному процесі щодо неповнолітніх), та розроблення, за необхідності, відповідного законопроекту.
  4. Визначення з урахуванням результатів дослідження досвіду зарубіжних країн внутрішньої структури та базових положень проекту закону про ювенальну юстицію.
  5. Розроблення та сприяння затвердженню пробаційних програм для роботи з неповнолітніми, які перебувають в системі пробації, а також корекційно-профілактичних та ресоціалізаційних програм для неповнолітніх, які перебувають у виховних колоніях та СІЗО.
  6. Розроблення та сприяння прийняттю підзаконних нормативно-правових актів, якими б визначалися методики, інструменти запровадження та забезпечення повноцінного функціонування системи пенітенціарної пробації для неповнолітніх.
  7. Розроблення та сприяння запровадженню системи оцінки ризиків та потреб у виховних колоніях для неповнолітніх, яка б корелювалася із оцінкою ризиків та потреб, що здійснюється на досудовому етапі та у наглядовій пробації, для складання ефективного індивідуального плану роботи з дитиною.