Головний зміст

1320185387 kupapСьогодні, 22 червня, Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил парковки, зупинки, стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю».

 

 

 

 

Таким чином, Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено:

частиною 5 статті 122 - встановлено ​​відповідальність за зупинку або стоянку транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками, де дозволена зупинка тільки водіям з інвалідністю - штраф від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

частинами 6 та 7 статті 152-1 - встановлено ​​відповідальність за необладнання паркувальних місць, призначених для транспортних засобів, якими керують водії інваліди - штраф від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Крім цього, Національній поліції надано право складати протоколи про вчинення вищеназваних адміністративних правопорушень.

 

Посадовим особам, уповноваженим на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад, а також членам громадських організацій осіб з інвалідністю також надали право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 152-1 КУпАП.