Головний зміст

detail 41d8ffa813e4db69652d8ec77a9f54aeВчора, 21 червня 2017 року, Київський районний суд м. Одеси позбавив права керування транспортними засобами водія, який скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП.

 

 

 

 

  

Так, згідно постанови суду, 5 травня 2017 року о 3 годині 05 хвилин водій керував транспортним засобом «Volkswagen VW TOUAREG» з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: почервоніння очей, нечітка мова, запах алкоголю з ротової порожнини.

 

Зазначимо, що водій відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння за допомогою приладу «DRAGER» та в медичному закладі в присутності двох свідків. Вказаними діями чоловік порушив вимоги п. 2.5 «Правил дорожнього руху».

 

В судове засідання водій з’явився, свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав та пояснив, що в стані алкогольного сп’яніння не перебував. Чоловік надав висновок щодо результатів огляду в медичній установі, який підтверджував, що він не перебував в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

 

Проте суд, дослідивши матеріали справи, встановив, що вказаний медичний огляд водія був проведений 5 травня 2017 року о 21 годині, тобто майже через 18 годин після складення протоколу про адміністративне правопорушення.

 

Відповідно до ч. 4 ст. 266 КУпАП, огляд осіб на стан сп’яніння здійснюється в закладах охорони здоров’я не пізніше 2 годин з моменту встановлення підстав для його здійснення та в присутності поліцейського.

 

Тому  суд не прийняв до уваги висновок водія про результати медичного огляду.

 

Таким чином, суд визнав винним чоловіка у скоєнні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік та штрафу у розмірі 10200 гривень.

 

Звернемо увагу, що постанова суду ще не набрали законної сили.