Головний зміст

zagl rauСамостійно скликаючи конференцію адвокатів регіону та створюючи при цьому організаційний комітет з проведення конференції адвокатів регіону, Рада адвокатів України діє у межах наданих законом повноважень.

 

 

 

Про це йдеться у рішенні Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у справі № 686/16001/15-ц від 14 червня 2017 року.

 

Колегія суддів судової палати у цивільних справах ВССУ, переглядаючи рішення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 18 квітня 2016 року, залишене без змін Апеляційним судом Хмельницької області від 29 серпня 2016 року, у задоволені позову відмовила.

 

Відхиляючи касаційну скаргу колегія Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ погодилася із висновками судів першої та апеляційної інстанції та позицією Ради адвокатів України, зазначивши, що Рада адвокатів України уповноважена на скликання конференції адвокатів регіону, як самостійний суб'єкт із питань адвокатського самоврядування у регіоні.

 

Таким чином, суд підтвердив, що до повноважень Ради адвокатів України, передбачених ч. 2 ст. 47, п.п. 4, 8, 9 ч.4 ст. 55 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», відноситься створення Організаційного комітету з проведення конференції адвокатів регіону та самостійне скликання конференції адвокатів регіону з питань формування та роботи органів адвокатського самоврядування у регіоні.