Головний зміст

KUpAPНабрав чинності Закон України № 2081-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей збереження мережі дитячих оздоровчих закладів».

 

 

 

 

 

 

Нормативно-правовий акт був надрукований в «Голосі України» 8 липня 2017 року.

 

Зокрема, Закон встановлює відповідальність керівників дитячих закладів відпочинку та оздоровлення за неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

 

За новою статтею 166-25 Кодексу України про адміністративні правопорушення керівник дитячого закладу оздоровлення та відпочинку може отримати штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

В Перехідних положеннях вказано, що Керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку подають такі відомості до 1 липня 2018 року, отже, аби запобігти правопорушенню і уникнути відповідальності їм надали майже рік.

 

Взагалі, Закон краще регулює забезпечення реалізації прав дітей, перш за все з соціально вразливих категорій, на оздоровлення і відпочинок. Так, перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного, місцевого бюджетів чи інших джерел, розширили.