Головний зміст

2017 07 17 etika 596e17012e006Адвокату, який здійснював (здійснює) захист клієнта за дорученням Центру безкоштовної правової допомоги, забороняється укладати договір про надання професійної правової допомоги цьому клієнту в цьому провадженні. Також заборонено укладати договір в цих же або пов'язаних з ними обставин, за якими адвокат був залучений для надання БПП.

 

 

 

Ця заборона введена в новій редакції Правил адвокатської етики.

 

Крім того, адвокату заборонено примушувати особу (третіх осіб в інтересах цієї особи), якому він надає БПП, на укладення договору (з ним або з запропонованими їм особами) в цьому провадженні, а також за цими або пов'язаними обставинам, за якими адвокат був залучений.

 

Адвокат зобов'язаний відмовитися від захисту за дорученням Центру БПП або при залученні для проведення окремої процесуальної дії, якщо існують конкретні об'єктивні причини, які можуть призвести до порушення прав і законних інтересів особи або нашкодити позиції захисту.

 

Нагадаємо, за порушення Правил до адвоката може бути застосовано дисциплінарне стягнення:

- попередження;

- призупинення права на заняття адвокатською діяльністю на строк від одного місяця до одного року;

- для адвокатів України - позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України, а для адвокатів іноземних держав - виключення з Єдиного реєстру адвокатів України.

 

Адвокат може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності протягом року з дня вчинення дисциплінарного проступку.