Головний зміст

104238Згідно з підпунктом 4 пункту 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідність займаній посаді судді, якого призначено на посаду строком на п’ять років або обрано суддею безстроково до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», має бути оцінена в порядку, визначеному законом.

 

 

 

 

 

За даними обліку Комісії станом на 21 липня 2017 року фактична кількість суддів у судах України становить 6010 осіб.

 

Виявлення за результатами такого оцінювання невідповідності судді займаній посаді за критеріями компетентності, професійної етики або доброчесності чи відмова судді від такого оцінювання є підставою для звільнення судді з посади.

 

Ураховуючи викладене, проведення Комісією кваліфікаційного оцінювання всіх суддів на відповідність займаній посаді потребує значних витрат часу.

 

Тому, з метою належної організації вказаної процедури, ефективного і якнайшвидшого проведення кваліфікаційного оцінювання Комісією запроваджено реєстрацію намірів для суддів місцевих і апеляційних судів взяти участь у проходженні кваліфікаційного оцінювання для підтвердження відповідності займаній посаді судді.

 

При цьому Комісія зазначає, що наразі не визначено строк реєстрації намірів для суддів місцевих і апеляційних судів взяти участь у проходженні кваліфікаційного оцінювання для підтвердження відповідності займаній посаді судді.

 

Про завершення такої реєстрації буде повідомлено на офіційному веб-сайті Комісії.

 

Також Комісія повідомляє, що найближчим часом у розділі «Оцінювання» будуть розміщені відповіді на питання, що виникають у суддів у зв’язку з реєстрацією намірів щодо участі у проходженні кваліфікаційного оцінювання.