Головний зміст

logo vrp blueВища рада правосуддя на засіданні 27 липня 2017 року позачергово внесла до порядку денного питання розгляду заяв голови Ширяївського районного суду Одеської області Палія С.А.

 

 

 

 

 

21 липня 2017 року до ВРП надійшло звернення голови Ширяївського районного суду Одеської області Палія С.А., у якому повідомляється про те, що невідомі особи увірвалися до будівлі суду, чинили тиск, пошкодили майно.

 

26 липня 2017 року голова Ширяївського районного суду Одеської області Палій С.А. повідомив Вищу раду правосуддя, що невідомі особи заблокували роботу суду, у приміщенні суду розпилювали сльозогінний газ, кидали пляшки із «коктейлями Молотова», утримували такими діями суддю та працівників апарату суду.

 

За наслідками розгляду повідомлення, Вища рада правосуддя звернеться до Ради суддів України щодо проведення перевірки організації діяльності Ширяївського районного суду Одеської області. Вказана перевірка має на меті встановлення обставин за вказаними фактами порушення порядку та організації належних умов діяльності суду, а також виявлення причин зазначених подій.

 

Також, Вища рада правосуддя звернеться до Національної поліції України стосовно виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні роботи Ширяївського районного суду Одеської області.