Головний зміст

64 mainУряд прийняв постанову № 543 «Про створення галузевого державного архіву Міністерства юстиції у сфері виконання кримінальних покарань та пробації» від 19 липня 2017 року, якою врегулював питання збереження документів.

 

 

 

 

 

Після ліквідації Державної пенітенціарної служби постало питання про збереження документів Національного архівного фонду, що утворені у процесі оперативно-розшукової та іншої діяльності органів і установ виконання покарань.

 

Новий архівний орган буде створено шляхом перетворення галузевого державного архіву Державної пенітенціарної служби, який зараз знаходиться в процесі ліквідації.

 

Мінюст має два місяці для затвердження Положення, а міжрегіональні управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації – пів року для передачі архівних документів.

 

З прийняттям Постанови №543 втратила чинність постанова від 24 березня 2004 р. № 386 “Про створення галузевого державного архіву документів, пов’язаних із захистом прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах”.