Головний зміст

jfj15 серпня в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та працівники управління забезпечення доступу до правої допомоги Наталія Марчук та Марина Магомедова зустрілися з представниками Департаменту державної кримінально-виконавчої служби України та Департаменту пробації Міністерства юстиції України.

 

 

 

 

Зустріч мала на меті обговорити налагодження співпраці у сфері забезпечення захисту прав осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, та які знаходяться в місцях тимчасового утримання (засуджені особи), у тому числі реалізації їх права на безоплатну правову допомогу.

 

Так, зокрема, з метою розширення та спрощення доступу засуджених осіб до отримання правових послуг представники Координаційного центру запропонували вжити заходів щодо утворення та організації роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях установ виконання покарань.

 

У свою чергу представники Департаментів висловили пропозицію щодо можливості залучення спеціалістів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги до проведення курсів підготовки засуджених осіб до звільнення, які проводяться в рамках заходів програми «Підготовка до звільнення», та спрямовані на адаптацію таких осіб до життя в умовах вільного суспільства.

 

Також учасники обговорили питання підвищення правової обізнаності про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні серед засуджених осіб, їх родичів та близьких, зокрема через розміщення відповідних інформаційних матеріалів (плакатів, буклетів) в приміщеннях установ виконання покарань.

 

Нагадаємо, відповідно до ЗУ "Про безоплатну правову допомогу" засуджені мають право на всі види безоплатної правової допомоги (первинної та вторинної).