Головний зміст

maxresdefaultПрес-служба Конституційного Суду України повідомила, що завтра, 5 вересня, судді зберуться на спеціальне пленарне засідання. Зазначимо, що з 14 липня судді КСУ перебували у відпустці, а 29 серпня продовжили працювати.

 

 

 

 

 

В цей час, 3 серпня, набув чинності Закон України «Про Конституційний Суд України» від 13 липня 2017 року. Новий Закон вніс чимало змін в частині порядку організації та діяльності КСУ, статусу суддів, підстав і порядку звернення до нього, процедури розгляду ним справ і виконання його рішень.

 

Отож, згідно нового Закону, завтра о 10:00 Конституційний Суд України збереться на спеціальне пленарне засідання, на яке винесуть розгляд таких питань:

  • утворення Сенатів КСУ та затвердження їх персонального складу;
  • утворення Колегій суддів КСУ та затвердження їх персонального складу;
  • питання про режим роботи та проведення засідань, пленарних засідань, спеціальних пленарних засідань Конституційного Суду України та його органів.

 

А вже наступного дня, 6 вересня, Велика Палата КСУ продовжить розгляд справ за конституційними поданнями народних депутатів та Верховного Суду.

 

На 7 вересня призначено продовження розгляду справи за конституційним зверненням Ігоря Балаценка щодо офіційного тлумачення положень пункту 2 частини першої статті 445 Кримінального процесуального кодексу України у взаємозв'язку з положеннями частини першої статті 58 Конституції України, частини першої статті 5 цього кодексу.