Головний зміст

slide 0Вчора, 04 вересня 2017, відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка зі старшим радником Консультативної місії Європейського Союзу з питань судової системи Джоном Каббоном щодо подальшої співпраці, зокрема, у питанні організації охорони судів.

 

 

Нагадаємо, що у квітні 2017 року був запроваджений пілотний проект щодо судової охорони. Для реалізації цього проекту було обрано чотири приміщення, в яких розміщені шість судів: Апеляційний суд міста Києва, Господарський суд Харківської області, Харківський апеляційний господарський суд, Сихівський районний суд міста Львова, Галицький районний суд міста Львова, Львівський окружний адміністративний суд, Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України. Згодом до переліку зазначених судів було додано Солом'янський районний суд міста Києва.

 

Ця зустріч є проміжною на етапі підготовки звіту КМЄС у питанні створення європейської системи безпеки судів, суддів, учасників процесу, працівників апаратів судів, відвідувачів судів та інших осіб.

 

Пан Джон Каббон зазначив, що звіти по об'єктах уже готові, з ними ознайомлюються аналітики в головному офісі Консультативної місії Європейського Союзу.

 

Для того, щоб визначитися з механізмом надання Україні матеріально-технічної та фінансової допомоги в організації судової охорони, КМЄС запланувала на кінець вересня проведення круглого столу за участі представників судової, виконавчої влади, а також представників усіх зацікавлених у вирішенні цього питання сторін.

 

Зеновій Холоднюк сподівається, що дослідження, які здійснювалися експертами в пілотних судах, відкриють можливість додаткового залучення європейських коштів на створення Служби судової охорони.