Головний зміст

konkurssВчора, 5 вересня 2017 року, Вища рада правосуддя вирішила питання щодо врегулювання конфлікту інтересів членів Вищої ради правосуддя Лесько Алли Олексіївни та Олійник Алли Сергіївни.

 

 

 

 

14 серпня ВРП подала запит до НАЗК з проханням роз’яснити, чи не міститиме ознаки конфлікту інтересів розгляд членами ВРП Олійник А.С. та Лесько А.О. матеріалів переможців конкурсу до ВС. 19 серпня Агенство повідомило, що члени Вищої ради правосуддя, які стали переможцями конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду, не мають права брати участь у розгляді та прийнятті Вищою радою правосуддя рішень стосовно розгляду рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про призначення суддів та щодо внесення (відмови у внесенні) Президентові України подання про призначення їх на посади Верховного Суду.

 

Частиною п’ятою статті 20 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що член Вищої ради правосуддя зобов’язаний відмовитися від участі у розгляді питання за наявності іншого конфлікту інтересів або обставин, що викликають сумнів у його неупередженості.

 

21 серпня 2017 року Лесько А.О. та Олійник А.С. подали заяви про наявність потенційного конфлікту інтересів у зв’язку з їхньою перемогою в конкурсі на посади суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

 

Таким чином Рада прийняла рішення, згідно з яким Лесько А.О. та Олійник А.С. не братимуть участь у розгляді матеріалів переможців конкурсу до Верховного Суду.