Головний зміст

1478264818 3407Набрав чинності Порядок підготовки документів для призначення на посади та звільнення з посад у Міністерстві внутрішніх справ України, затверджений Наказом МВС №564 від 4 липня 2017 року.

 

 

 

 

Цей Порядок визначає процедуру підготовки матеріалів для розгляду питань щодо призначення на посади та звільнення керівного складу та співробітників правоохоронних органів,  підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління МВС.

 

Так, за погодженням з Президентом Міністр МВС призначає та звільняє керівників структурних підрозділів головного органу військового управління Національної гвардії України; органів військового управління оперативно-територіальних об’єднань Національної гвардії України; Національної академії Національної гвардії України.

 

За поданням Прем’єр-міністра України відповідно до пропозицій Міністра внутрішніх справ України Кабмін призначає та звільняє першого заступника, заступників Міністра внутрішніх справ України, Голови Національної поліції України.

 

Міністр внутрішніх призначає та звільняє  заступників Голови Національної поліції України  за поданням Голови Національної поліції України. Командирів військових частин (підрозділів) Національної гвардії України він лише призначає, звільняє їх командувач Національної гвардії України.

 

Керівний склад центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Міністром внутрішніх справ України призначаються за погодженням з Міністром внутрішніх справ України (крім заступників керівників територіальних органів Національної поліції України).

 

Державних службовців та працівників апарату МВС, керівників сервісних центрів, підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, працівників патронатної служби України призначає та звільняє державний секретар Міністерства внутрішніх справ.

 

Ректори вищих навчальних закладів, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, призначаються державним секретарем Міністерства внутрішніх справ України відповідно до вимог підпункту 12 пункту 3 статті 10 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади».

 

При призначенні, переведенні, переміщенні, просуванні по службі до подання додаються такі документи:

 

  • заява кандидата;
  • біографічна довідка;
  • письмове погодження призначення кандидата на посаду та звільнення з посади з відповідним міністерством, іншим ЦОВВ, головами відповідної місцевої державної адміністрації (за необхідності);
  • довідка про результати проведення спеціальної перевірки (у разі її проведення) відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» або копія відповідної довідки;
  • довідка про результати проведення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» або її завірена в установленому порядку копія.

 

При призначенні на посади згідно з вимогами Закону України «Про державну службу» до подання додається витяг з протоколу засідання конкурсної комісії.

 

З повним текстом документу можна ознайомитися за посиланням.