Головний зміст

121З метою забезпечення оперативного отримання інформації про засуджених та осіб, узятих під варту, 6 вересня Уряд підтримав пропозицію Міністерства юстиції щодо створення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту. Рішення оформлене Постановою КМУ № 608-р.

 

 

 

 

 

Міністерство юстиції визначено Держателем Реєстру. Згодом воно визначить адміністратора Реєстру, який здійснюватиме заходи з розроблення та супроводження програмного забезпечення Реєстру, відповідатиме за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист даних, що містяться в Реєстрі. Міністерству юстиції доручено затвердити порядок формування та ведення Реєстру, а також забезпечити внесення до Реєстру актуальних та архівних (починаючи з 2010 року) відомостей щодо засуджених та осіб, узятих під варту.

 

Реалізація розпорядження дозволить запровадити електронну базу даних про засуджених та осіб, узятих під варту, що своєю чергою забезпечить організацію ефективної роботи органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України, належної міжвідомчої взаємодії, зменшення корупційних ризиків за рахунок автоматизації процесів з урахуванням вимог щодо захисту персональних даних.