Головний зміст

detail 41d8ffa813e4db69652d8ec77a9f54aeВ Україні незадовільний стан безпеки в судах, зокрема, що стосується загроз проникнення сторонніх осіб, занесення вибухових речовин та зброї.

 

 

 


 

 

Радник з питань судової безпеки Ради правосуддя Нідерландів Кейс Такс провів дослідження стану охорони та безпеки в судах Києва, Львова та Харкова.

 

 Результати дослідження були представлені під час круглого столу «Чи впливає стан безпеки в українських судах на незалежність рішень Феміди?», повідомляє ЗіБ.

 

Кейс Такс перевірив  Апеляційний суд Києва, Сихівський та Галицький районні суди Львова, Харківський апеляційний господарський суд та Солом’янський районний суд Києва.

 

«Треба розробити систему безпеки для українських судів. Адже служителі Феміди наражаються сьогодні на небезпеку», - зауважив К.Такс, наголосивши, на необхідності підвищення кількості працівників національної поліції, які б уже сьогодні охороняли суди. На думку експерта, у кожному суді має працювати 4 охоронці, двоє із яких були б на вході, один —  на пункті перевірки зброї, і ще один, який би займався обходом території суду.

 

За наявною інформацією, сьогодні 464 суди взагалі не охороняються, 161 охороняється тільки вдень і лише 136 — цілодобово.