Головний зміст

rsu2-3 листопада 2017 року відбулось засідання Ради суддів України, за підсумками якого 6 кандидатів з 18 претендентів отримали рекомендації.

 

 

 

 

 

 

 

 

Станом на 7 листопада 2017 року, після спецперевірок, рекомендовано на посаду суддів КСУ таких кандидатів:

  • суддю Верховного суду України Василя Гуменюка;
  • суддю Київського окружного адміністративного суду Андрія Леонтовича;
  • суддю Апеляційного суду Львівської області Романа Савуляка;
  • суддю Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергія Чумака;
  • голову Апеляційного суду Запорізької області Віктора Городовенка;
  • суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Валентина Крижановського.

 

     Проте, 7 листопада відбувся брифінг Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко, яка не виключає, що загалом буде рекомендовано з'їзду 9 кандидатів на посаду судді КСУ

 

Наразі відкладено питання ще стосовно трьох кандидатів, які подали документи на посаду судді КСУ, до завершення спецперевірки. "Якщо ці троє кандидатів пройдуть спецперевірку, то я не виключаю, що загалом буде рекомендовано з'їзду 9 кандидатів", - уточнила Валентина Сімоненко.

 

Нагадаємо, що на даний час у Конституційному Суді України звільнилася одна посада судді за квотою з'їзду суддів України. Суддю на цю посаду вибиратимуть делегати XIV позачергового з'їзду суддів України, який продовжить свою роботу після перерви 13 листопада 2017 року.

 

На позачерговий з'їзд суддів обрано 322 делегати. Отже, для того, щоб бути призначеним на посаду судді КСУ потрібно більше ніж 161 голос кандидатів.