Головний зміст

prezidentПрезидент Петро Порошенко звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія із пропозицією вжити заходи для відкликання законопроекту №6011 «Про антикорупційні суди», а також якнайшвидше доручити голові профільного комітету Верховної Ради України утворити робочу групу із напрацювання відповідного законопроекту з урахуванням рекомендацій Венеціанської Комісії.

 

 

 

Президент нагадав, що Венеціанська Комісія у Висновку від 6 жовтня 2017 року критично оцінила законопроекти № 6011 та № 6529 щодо створення та функціонування спеціальних антикорупційних судових органів.

 

За словами Глави держави, подання та реєстрація нового законопроекту неможливе через законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради України, попри рекомендації Венеціанської Комісії його відкликати.

 

«У зв’язку з цим пропоную вжити передбачені Регламентом Верховної Ради України заходи для відкликання вказаного  законопроекту, а також якнайшвидше дати доручення голові профільного комітету Верховної Ради України щодо утворення робочої групи для напрацювання законопроекту з урахуванням рекомендацій Венеціанської Комісії».